Ervaringen over:
 
Bedplassen
Paard met open wond aan been
Overgangsklachten/stemmingen 
Hond en hernia ... tot de dood... 
Pacemaker en magneet! 
Exceem bij kind 
Waterwratjes kind
Magneet verzorgen...? 
Metaal in lichaam 
Emotie 
Acné
Ziekte van Crohn
Multiple Sclerose
Bloedwaarden bij Reuma
Hond en epilepsie 
Rugpijn
Blaasontsteking 
Nogmaals hoge bloeddruk
Ervaring vd klant: evenwichts problemen en
       Goed Doel Hugo Tempelman
Rugklachten
Hoge bloeddruk 
Reuma 
Nekklachten 
Migraine 
Ontdekking over de werking
Allergie voor armband
De Stoelgang
Astma
Tunnelsyndroom
Relaxed
Nachtbrakertje
Fibromyalgie
Psoriasis
Rugklachten
ADHD
Zonneallergie
Vastzittende spieren
  

Bedplassen.
Er komt nog wel eens de vraag, of de magneten ook helpen bij bedplassen.
Tot nu toe, kon ik niet zeker aangeven, of dat zo is. De klant , die er iets voor gekocht heeft om te proberen, daar heb ik nog geen reactie van gehoord. Doch...
 
Onderzoek aan een universiteit in Egypte(!) heeft uitgewezen, dat magneettherapie kan helpen.
In ieder geval voor een bepaalde duur.
Hoe zou het dan zijn, als de persoon in kwestie dagelijks of elke nacht iets van de magneten van ons product bij zich zou dragen, bv. het EHBO-hartje op de onderrug.
 
Artikel van 24 augustus '15 over
Onderzoek magneettherapie bij bedplassen 
 
 
Paard met open wond aan been.
Een klant vertelde dit verhaal over haar paard met een blessure aan het been.
Haar paard had al lange tijd een flinke wond aan haar onderbeen. De dierenarts deed alle mogelijke behandelngen, met onvoldoende resultaat. Jammer voor het dier, doch de wond bleef open, ondanks de goede verzorging.
De klant trof een collega met Energetix en deze adviseerde om het magneethart eens te proberen.
De wond werd normaal verzorgd. Aansluitend is over het verband, nog een verband gedaan, waartussen het magneethart geklemd is. Zodanig, dat het paard deze niet zou verliezen in de wei.
Binnen een week was de wond schoon en gesloten!
 
Overgangsklachten/stemmingen.
Op de thuispresentatie weer een ervaring van een mevrouw met overgangsklachten gehoord.
Een regelmatig terugkomend 'probleem', kan in zo'n periode zijn, dat je zomaar zonder reden, uitvalt op een explosieve manier tegen je gezinsleden. En als je er over nadenkt, had het geen enkele reden om dat te doen, doch 'het gebeurd' zomaar.
Nu, terwijl mevrouw een armband van Energetix draagt, merkt ze, dat haar stemmingen veel meer in balans zijn en ze zich veel vrolijker voelt! Geweldig toch.  
 
 
Een reactie van een klant van een collega:
Een teckel (jaar of 7 oud) had vorige week een nekhernia en een dubbele hernia in zijn rug. Heel veel pijn, kon niet meer bewegen en alleen maar piepen. Kreeg zware pijnstillers.
De dierenarts zei dat het alleen maar met een operatie wellicht verholpen kon worden. De eigenaar is naar een fysio voor honden geweest maar die kon niks meer doen dan misschien wat verlichting bieden.
Dat hondje ligt al een paar dagen te creperen van de pijn en de eigenaar weet het niet meer. Ik opper voorzichtig (want je wilt geen valse hoop geven) om haar eigen hartje op het hondje te leggen. Die ligt toch de hele tijd doodstil dus dat moet lukken. Ze doet dat. Maar het wordt zo erg dat ze 3 uur later besluit om haar hond in te laten slapen.
Naar de dierenarts om dat te doen. Daar aangekomen springt de hond als een jong hondje uit de auto... De dierenarts begrijpt er niks van en voorlopig gaan ze het maar aankijken. Ondertussen, een dag later, lijkt de hond alles vergeten.
Bijzonder verhaal. Nu maar hopen dat het goed blijft. Ik (collega) dacht, leuk verhaal om te delen.  
 
                                       Met dank aan de collega.  

Pacemaker en magneet:
 
Laat het duidelijk zijn: bij het dragen van een pacemaker, mag geen magneetsieraad gedragen worden!
...En soms pakken mensen hun eigen verantwoording en proberen iets. 
 
Zo ook deze meneer. Naast de pacemaker, heeft meneer al jaren een erg hoge bloeddruk. Ook met medicatie is het wel wat lager, doch blijft de druk hoog.
Het hele gezin draagt al maanden magneetsieraden. Ook het magneethart zwierf rond de gezinsleden of op tafel. Meneer dacht: ik probeer het gewoon. 
Met aarzeling: Doe het dan in elk geval niet op het lichaam, maar in de broekzak aan de rechterkant....dus zover mogelijk van de pacemaker af. En zodra er ongemakken voelbaar zijn, leg hem direkt weer weg! En je kunt beter eerst met de arts overleggen.
Meneer deed het magneethart in de broekzak en voelde zich prima, lekker in zijn vel en had een goed energiepijl.
Bij de controle in het ziekenhuis bleek de bloeddruk stukken lager te zijn. Ook hier, kon de arts het niet geloven. Meneer vertelde over het magneethart. Wederom liet ook de arts het over aan meneer: als jij je er goed bij voelt, draag je het.
Later heeft meneer het hart uitgeleend aan iemand die het blijkbaar ook nodig kon hebben.
Bij de volgende controle was de bloeddruk weer omhoog....
 
Exceem bij kind:                            
 
Mama en haar meiske van 4 jaar met extreme exceemklachten. 
De mama had al enige informatie gehad en wilde kijken hoe haar dochtertje erop zou reageren, zo, bij ons aan de kraam. Al snel wilde dochterlief een mooi rose armbandje, welke Jan dan ook voor haar op maat maakte. Met alle gebruiks-'instructies' van dien, ging ze heel blij met mama weer weg.
Latere reactie: in de loop van de 1ste week barste de exceem heel erg uit. Met liefdevol stimuleren en veel water drinken, hield het meiske het vol en na 1½ week zakte de exceem langzaamaan weg. Na een paar weken was de verbetering duidelijk merkbaar.
We zijn een half jaar verder. De exceem is er af en toe een beetje, doch in veel minder erge mate dan voorheen. Wat zijn we blij voor dit meiske en haar mama!
 
Waterwratjes:                  
Een kindje kreeg een kinderarmbandje i.v.m. exceem. De 1ste werking die duidelijk werd, was dat de waterwrachtjes weg gingen.
 
Magneet verzorgen...?             
Deze mevrouw vertelde ons het volgende: Mevr. draagrt al 2 jaar een armband en heel af en toe, denkt mevr. dat de magneetjes niet meer werken. Zij gaat dan met een vuurtje langs de magneetjes en klaar!
Zij merkt verschil, omdat haar benen weer beginnen te tintelen en na 'de behandeling met het vuurtje', is dat weer over.
 
NB.: Het wordt ons, als distributeur, niet geleerd dat dit nodig is. 
Wij weten niet anders, dan dat de magneetjes in 100 jaar ongeveer 1% van hun kracht verliezen. Wat we ook weten, is dat de magneet niet tegen een temperatuur van 360° kan. Dan verliest het blijkbaar zijn kracht. 
Het is niet aan te raden, doch komt bv. het magneethart per vergissing in de wasmachine terecht, ... de kracht blijft!
Wel heb ik begrepen, dat het hart daarna even een dagje tot rust mag komen, om daarna weer gebruikt te kunnen worden. 
 
Metaal in lichaam:                
Dhr. heeft een mooie magneetring gekocht en direkt om gedaan. Na een paar dagen kreeg dhr. erge steken in zijn zij. Eerst erg heftig daarna rustiger en ging het weer over. Ook op een plek in dhr. zijn onderrug, gaf het een vreemd, raar gevoel.
Wat wij nog niet goed wisten, was dat dhr een metalen plaat in zijn rug heeft.
De vraag was: "is dit de werking van het sieraad?"
Ja, blijkbaar wel. Voor dhr. gaf het totaal geen onrust, het leek alsof oud lidtekenweefsel zachter werd.
 
Emotie:                               
Bij een binnenmarkt heeft een mevrouw een armband gekocht, direkt om gedaan en eigenlijk nogal sceptisch de deur weer uit gelopen met haar man.
Na een paar maanden, kwamen ze even langs op de markt en bleven even staan. Luisterend naar het gesprek dat gaande was, vulde mevrouw op het eind aan:
"Het was heel bijzonder, toen wij weggingen nadat ik de armband om gedaan had, begon ik bij de buitendeur te huilen, ik kon het niet tegenhouden dus het ging door, ook in de auto naar huis. Mijn man zei nog, dat het dan maar zo moest zijn. De hele weg naar huis bleef dat doorgaan, ongeveer een half uur lang. Eenmaal thuis hield het op en was ik heel erg moe. 
Daarna voelde ik me veel rustiger dan voorheen en bleef me veel beter voelen".
 
Acné:                                       
En passant... op de markt, tijdens een informatief gesprek, blijven 2 jonge meiden heel even 'hangen'...dan vertellen zij nog even vlot, dat de één de ander had geholpen bij een vervelende acné-uiting op het gezicht.
Even flink met de koperkant van het EHBO-hart van Energetix erover gewreven...en weg ging de acné! Helemaal blij natuurlijk!
 
Ziekte van Crohn:                     
Mevrouw heeft de ziekte van Crohn, een chronisch darm probleem.
Zij hoopt met een magneet sieraad verlichting te ondervinden. Mevrouw kiest voor de flexibele ring met koper.
In de 1ste week krijgt mevrouw erg veel krampen, maar zet door met het dragen van de ring. Ook drinkt zij veel water.
Na een aantal dagen worden de erge krampen minder en zijn de darmen veel rustiger.
 
Multiple Sclerose:                   
Een nog redelijk jonge vrouw liep zichtbaar moeilijk en kon niet lang alleen staan. Zij liep met de rollator over de camping, omdat het anders niet ging. Zij vertelde dat ze MS heeft. En hoewel ik haar heel optimistisch vond, geeft MS natuurlijk geen prettig vooruitzicht.
Mevrouw liet zich voorlichten over de Magneet sieraden en kocht een armband... natuurlijk in de hoop dat het haar enige verlichting zou brengen. 
Na een dag of 4 belde haar man. Ook hij wilde graag een sieraad, en schoonmoeder ook. Het bleek, dat meneer zijn vrouw zonder rollator over de camping liep. Zij voelde zich zoveel beterr. Haar dagen zijn een stuk aangenamer. Besef wel: de MS is niet over, maar veel beter te dragen omdat er in elk geval meer balans is gekomen.
Meneer kwam later ook nog een armband voor moeder halen!
 
Bloedwaarden bij Reuma:            
Mevrouw had jaren geleden een bloedwaarde van 80. Zij bleek Reuma te hebben. Medicatie werd gegeven en de waarden gingen naar 50. Dit bleef jaren stabiel. 
Mevrouw ging een magneet armband dragen en moest na enige tijd weer voor controle naar de arts.
De waarden bleken nu 24 te zijn....
 
Hond en epilepsie:
Een klant vertelt:
Een inval-collega van me, heeft een hond met epilepsie.
Op gegeven moment had hij meerdere aanvallen op 1 nacht, waarbij de hond huilde.
Ze lieten hem de laatste weken nooit meer alleen thuis.
Na de aanvallen viel hij steeds om. Hij kon zijn evenwicht niet bewaren, wat ze (gelukkig) heel zielig vindt.
Dierenarts zei dat ze er verder niet veel aan kunnen doen; hij heeft al jaren medicijnen geloof ik.
(Het is zo'n zo’n kalf van een hond. Met stamboom. En een jaar of 8 oud, dus dat is al een redelijke leeftijd voor zo’n beest.)
Ik heb dat hondenbotje (voor aan de halsband) aan haar gegeven, wat ze hem om heeft gedaan.
De hond is hersteld van de aanvallen. Maar ze weet niet zeker of dat van de magneet komt zegt ze.
Maar hoe dan ook; mooi (en toevallig?) dat hij nu weer beter functioneert ja! 
 
Rugpijn:    
Wat een heerlijk bericht van Marieke Vreugdenhil: 
Wat een verlichting: na drie weken zeer pijnlijke rug met dagelijks pijnstillers nu bijna pijnvrij na twee dagen de Energetix Magnetic bandage te hebben gedragen. Dank Andra Faber voor je advies!!! 
 
Blaasontsteking:    
Elke 2 maanden had deze klant blaasontsteking. Met natuurlijk behandeling van antibiotica en anders.
Vorig jaar is een magneetsieraad om gekomen en nu, 5 maanden later... nog geen blaasontsteking weer gehad!
Dat deze mevrouw blij is, hoef ik u niet te vertellen. 
 
Nog een Hoge Bloeddruk-reactie:  
Mevrouw draagt sinds 3 weken het magneet hart en ging voor controle van de bloeddruk.
Ze schreef haar reactie op de uitslag: 
"Mijn bloedruk is van 172/110 naar 127/52 door de magneet, de internist snapte er niks van. Ik zei: "het is voor u een vraag voor mij een weet". Kwam toch de vraag:" Wat denkt u, kan ik het blijven dragen?"
Internist:" Tja, ik weet niet hoe het werkt, doch het lijkt u te helpen. Blijf het maar dragen, zou ik zo zeggen."
 
Ervaring, vertelt door de klant zelf:  
Na eerst septisch toch een party bij mij thuis.
Ik had een leuke groep mensen zowel mannen als vrouwen.
Deze avond verliep toch anders dan ik had verwacht. Ik mocht een tijdje het magneethart dragen en na de koffie ging ik even naar de keuken een glas water drinken wat een vreemde smaak had, anders dan anders.
????????????
Je vraagt je dan af wat dat is? Maar goed, een magneethart besteld.
Ik heb vanaf februari last van mijn evenwicht bij het gaan liggen en opstaan en moest gisteren, 26 mei '14, voor een kieptest naar het ziekenhuis.
Al enkele dagen was ik niet meer duizelig. Ik vertelde dat ik het magneethart sinds 14 dagen draag en of het daar nu van komt,... zeg het maar?
Ik in ieder geval blij dat het onderzoek niet hoefde, schijnt niet zo prettig te zijn.
Uit mijn groepje gasten hoor ik meer goeie berichten zoals geen hoofdpijn meer en ik loop beter, nou geweldig toch.
In september heeft één van mijn gasten ook een party en ik ga er zeker naartoe om nog iets aan te schaffen. Baat het niet, het schaad zeker niet, toch.
De sieraden vind ik ook mooi en niet opvallend om te dragen maar ik vertel er graag over.
Ik kan het alleen maar aanbevelen, en als je een vraag hebt, ik wil hem best beantwoorden via de mail.
 
Marian de Meer
e.demeer@chello.nl
 
Andra: Dank voor je verhaal, Marian, en nog veel plezier van het hart tot hart.
 
Ter info: Voor het goede doel >
De magneet hartjes met het plaatje (EHBO-hartje noem ik het) koop ik in met een bonus voor het goede doel van Energetix. Bij elk hart betaal ik iets meer om zo
de Hugo Tempelman Stichting te steunen.
Kijk voor meer info bij Goed doel Energetix
 
  
Rugklachten.
Schoonzus was met haar gezin een weekje  bij ons op vakantie. Al enige tij had ze rugklachten, die steeds heftiger werden. Misschien kent u het wel, op je ellebogen leunen op het aanrecht bij de afwas e.d. om de zware druk op de rug maar te ontlasten.
Ik zag dat een dag aan en besloot haar mijn eigen armband om te doen. Binnen een paar uren kon ze zich met gemak en veel minder pijn, gewoon bewegen. Wat heerlijk voor haar. na het weekje 'vakantie', en een keertje zonder armband afwassen (stel je voor dat ie nat werd), wist ze het wel: die armband gaat niet meer af!
 
Hoge bloeddruk. 
Om nog even bij bovenstaande schoonzus te blijven: ze had al lange tijd een erg hoge bloeddruk, welke met medicatie in toom werd gehouden. En toch bleef de onder- en bovendruk veel te hoog.
Weer thuis en enige weken later, moest ze naar de arts voor de regelmatige controle. 
De bloeddruk werd gemeten, ... en nog een keer... en nog maar eens een keer!
De assistente kon het niet geloven, maar de bloeddruk was werkelijk vele malen lager!
 
Reuma.
Een reumapatiente gaat voor haar maandelijkse controle naar haar reumatoloog. Zo als altijd neemt hij haar wat bloed af om vervolgens de waarde hiervan te bepalen.
Tot zijn verbazing constateert hij dat de waarde er zodanig goed uitziet omvervolgens te besluiten, dat haar medicatiedosis omlaag kan.
De reumatoloog vraagt de vrouw hoe zij de reuma op dit moment ervaart, waarop zij antwoordt: De laatste weken heb ik veel minder tot geen pijn en voel ik mij ook zo goed! Hoe denkt u dat dit zo komt want dit klinkt toch fantastisch. Sinds enige tijd draag ik een magneetsieraad en sindsdien gaat het alleen maar bergopwaarts met mij, vertelt de vrouw enthousiast.
De dokter adviseert de vrouw het bestaan en de werking van het magneetsieraad bekend te maken bij de reumapatientenvereniging, zodat anderen hier ook baat bij kunnen hebben!
 
Nekklachten.
Meneer kwam tijdens een markt in de zomer, langs onze plek. Hij vroeg zich af, of de magneten ook zouden  werken voor zijn nekklachten. Meneer was op vakantie en had erg veel last van een stijve nek.
Ter plekke heb ik een korte magneet massage gegeven. Heet voelde voor meneer erg ontspannend, de pijnen stijfheid ging ook verminderen. 
Meneer wilde ook wel graag nog een keertje langs komen voor een herhaling. 
Dat werd 5 dagen later. De massage duurde toen wat langer. Meneer voelde ook duidelijk de magneet het werk doen en de pijn en het strakke gevoel ging bijna weg.
Nog weer 2 dagen later, kwam meneer met zijn vrouw weer langs onze marktkraam. Een stralende lach, de duim ging omhoog... het was weer helemaal goed!
 
Migraine. 
Mevr. T had al een armband en kocht en één voor haar man. Bij thuiskomst bleek de maat niet goed te zijn. Mevr. belde mij of het geruild kon worden voor een andere maat. Natuurlijk kan dat. Bij levering de eerste graag retour + de bon erbij.
De andere maat moest besteld worden en werd na een dag of vijf geleverd. Mevr. kwam de armband halen, zonder de eerste in te leveren. Deze wilde zij geven aan haar dochter. Zij had al zo lang grote problemen met migraine. Ze wilden het graag proberen. 
 
Bovenstaande gebeurde afgelopen augustus/september. (tijdens dit schrijven is het december 2013)
Kort geleden spraken we elkaar weer op een markt. De dochter vertelde haar verhaal. Elke maand dagenlang ziek van de migraine thuis. Haar kinderen moesten alles opvangen, want ze kon zelf weinig tot niets doen op zo'n moment. Pillen hielpen ook niet echt meer.
Bij het vertellen erover, hoe het was en hoe goed het nu gaat, werd ze er emotioneel onder. Haar dochter (puberleeftijd) vertelde verder. Voor haar was het best moeilijk als mama altijd zo ziek was, en nu gaat het zo goed. Ze zijn er heel erg blij mee, dat oma, mevr. T,  toen met die armband is gekomen!
 
Ontdekking over de werking.
Meneer en mevrouw aan de marktkraam, beide dragen al enige maanden een armband van Energetix. Ze blijven even kijken naar weer nieuwe sieraden en een praatje maken over hun ervaringen.
Mevrouw merkt niets, maar weet wel, dat die armband niet afgaat!
En wat vaker gebeurd: Meneer ontdekt tijdens het praatje, dat hij inderdaad veel rustiger slaapt en meer ontspannen is. Ook heeft hij veel minder hoofdpijnklachten. 
Meneer is zelf nu toch wel verwonderd over deze ontdekking.
 
Allergie voor de armband.
Een mevrouw geeft in een email aan, dat haar man allergisch is voor de armband die hij gekocht heeft. Tja, dat kan gebeuren. 
In dit geval: er kan geruild worden. Meneer heeft nu een gevlochten armband uitgekozen....nou,... heel eigenlijk wilde hij die al graag tijdens de thuisparty, doch koos uiteindelijk, vanuit zijn verstand, toch voor een andere en goedkopere band.
Bijzonder vind ik dat. Het gevoel geeft dit aan, je verstand besluit dat en uiteindelijk blijkt, dat je beter naar je gevoel had kunnen luisteren. 
Ook bij deze magneetsieraden blijkt, dat het zo werkt 
Fijn dat mevrouw het zo snel meldt, dan kunnen we er nog wat aan doen in elk geval!
 
Het bleek al snel, dat ook deze armband, het exzeem verergerde. Jammer, want meneer wilde graag iets meer doen tegen het exzeem, waar hij al jaren last van heeft. 
We kiezen nu voor het 'EHBO-hart'. Een prachtig product van Energetix, die bv. ook in de broekzak gedragen kan worden. En dat probeert meneer nu.
                                                                naar boven
De Stoelgang.    
Afgelopen zondag op de Braderie in Appelscha, zagen we een echtpaar...bekende gezichten van een eerdere markt deze zomer. Was leuk ze weer te zien, met een glunderend gezicht.
Beide droegen een armband en mevrouw wilde toch even nadrukkelijk vertellen, hoe de magneten hun werk deden voor haar.
Nog niet heel erg veel voor de klacht (reumatisch) waar ze de armband voor had aangeschaft.
Doch een ander, zeer prettige ontwikkeling was er wel degelijk.
Mevrouw kon weer met regelmaat naar de wc gaan! En daar zat hem voorheen ook een grote 'last', die nu opgelost was. 
Het is heel goed mogelijk, dat eerst dit symptoom aan de orde was en opgelost moest worden.
Wie weet, wat het volgende zal zijn....
Dank u wel, mevrouw, voor uw verhaal.
 
Astma.
Op dezelfde markt als hierboven, kwam een ander 'stel' bij ons kijken. 
Ook deze mevrouw droeg al een prachtige halsketting met hanger van Energetix, sinds een jaar.
Zij had niet echt de indruk, dat het iets werkelijk deed. Ze droeg hem elke dag, gewoon omdat ze dat graag wilde.
We spraken er over, ook dat door het dragen al snel een gewenning kan zijn van de eventuele veranderingen. Om dat uit te proberen, kun je het sieraad bv. eens een paar dagen af gaan doen en kijken wat er gebeurd.
Al pratende, ook met haar partner, las mevrouw de klachtenlijst, die wij op de kraam hebben liggen. De lijst waar een aantal lichamelijke problemen op staan vermeld, waar magneetsieraden, uit ervaring, blijken iets te kunnen doen. Ik vermeld er wel bij, dat garanties niet gegeven kunnen worden en er nog weinig wetenschappelijk 'bewijs' is. Wij echt alleen vanuit de ervaringen kunnen vertellen.
Gaande het gesprek, leek er iets te gebeuren bij mevrouw. Haar gezicht kreeg ineens een verbaasde, tegelijk heldere, blik.
Ze vertelt: "Ik besef opeens, dat ik geen astma aanvallen meer heb...ik ben ook wel gestopt met roken...maar dat ging waarschijnlijk ook zo goed vanwege het magneetsieraad... Dat ik dat niet eerder heb opgemerkt, nu pas...nu ik dit lees......en de pufjes gebruik ik nooit meer!"
 
En meneer kocht ook een armband, met een koper ringetje...iets in hem vertelde blijkbaar: doe maar, misschien helpt het bij de artritus die hier en daar aanwezig is.
Ik wens het u toe!
 
 
Tunnelsyndroom. 
Mevr. A.L. vertelt aan haar dochter: 
"Sinds eind juni (2013) draag ik nu de magneetarmband. Ik vind hem heel mooi, maar merkte niet echt iets. Nou, wel dat ik me goed voel en graag de armband draag. Ik heb hem dan ook elke dag om.
In juli zei ik nog, dat ik voor mijn ene pols, waar ik een tunnelsyndroom aan heb, pas na de vakantie naar de dokter ga voor de operatie. Ik wil eerst lekker op vakantie gaan.
Maar nu (begin september) heb ik helemaal geen problemen meer. De pijn en prikkels zijn helemaal weg. Ik kan mijn hand gewoon gebruiken en heb nergens meer last van. Zo hoef ik niet eens meer naar de dokter!"
 
Toen ik (Andra) hiervan hoorde, had ik toch zoiets van:
Ga wel naar de dokter om het te laten zien. En vertel van de magneetarmband.  Misschien moet er nog een foto ofzo gemaakt worden om een goede indruk te krijgen van de situatie nu. Misschien is bij nog langer de magneetarmband  omhouden,  een volledig herstel verkrijgbaar.
En als werkelijk de klacht verholpen is, weet de dokter ook ervan.
                                                 
                                                                      naar boven
Meer relaxed. 
Mevr. M.V. vond de sieraden erg mooi. Dat er een extraatje aan vast zat, was ook mooi en ze zou wel zien wat het bij haar teweeg zou brengen. Na een paar weken dragen van haar armband, constateerde ze geen verschil, behalve dat ze de armband niet weer af wilde doen...alleen bij het douchen en dan gauw weer om. Nog eens een week verder, vertelde haar partner haar, dat hij haar veel relaxter vond in haar dagelijkse bezigheden. Het maakte haar alert op haarzelf. Ze kon beamen, dat het inderdaad zo was. Ze voelde zich hierdoor ook veel lekkerder, kan er beter zijn voor zichzelf en haar gezin.
 
Nachtbrakertje.
Klein mannetje van ruim 2 jaar rommelt 's nachts nogal eens aan.
Om 00.00 uur, om  01.00 uur en doorgaan naar 02.00 uur...steeds verdrietig en onrustig. 
Hij kreeg een zelfgekozen armbandje met een voetbal erop, vooral voor de nacht om. En ook wel overdag. 
Hij slaapt nu heerlijk door!
 
Fibromyalgie. 
Op de braderie, begin van de middag:
Mevr. rijdt op een scootmobiel, lijkt behoorlijk 'vast' te zitten in het lichaam. Het blijkt dat mevr. een heftige form van fibromyalgie heeft met verschrikkelijk veel pijn in o.a. de schouders. (notitie: hier houd ik het even bij i.v.m. wat erg zichtbaar was)  
Er is al heel veel geprobeerd, niets helpt afdoende. De teleurstelling en wanhoop is duidelijk.
We geven aan, dat mevr. zolang ze op de braderie is, een armband mag proberen....wat ze doet.
Tegen het eind van de braderie, 16.45 uur, komt mevr. er aan rijden..armen in de lucht! en een stralend gezicht en met een kwinkslag roepend: "halleluja, ik ben genezen".
De armband wil mevr. graag om houden, ze had er die paar uurtjes al zoveel baat bij, dat haar armen zo omhoog konden zonder veel pijn.
Ik wens haar een pijnloze toekomst met haar magneet armband.
 
Psoriasis. 
Mevr. K. vertelt:
"Ik heb psoriasis. Sinds ik de armband draag, is dat bijna helemaal over!"
  
Rugklachten. 
Een meneer aan de kraam op de Braderie:
"Sinds ik de armband draag, heb ik geen last van mijn rug meer...en ik kon echt niet op of neer!..."
 
                                                           naar boven
ADHD. 
Een jongetje van een jaar of 8, was zijn armbandje met schuifje kwijt. Sinds hij het droeg, voelde hij zich veel rustiger en kon zich veel beter concentreren. 
Nu, zonder het magneetschuifje aan zijn bandje, kwam het oude gedrag weer terug.
Het manneke vroeg zelf om een nieuw 'sieraad'. Duidelijk is, dat de problemen van ADHD hem niet blij maken en hij zelf goed kan aangeven, wat voor hem goed werkt.
 
Reactie van mevr. M.:   Zonneallergie.
Gezin van mevr. M. is op vakantie in Appelscha. Ze komen tijdens de Braderie onze 'kraam' bezoeken. Bijna 2 weken later krijg ik een email van Mevr.:
 
"... Zelf heb ik de armband nu bijna 3 weken om.
De eerste week van onze vakantie hadden we heel mooi weer en zat ik na een paar dagen helemaal onder de zonneallergie.
Die donderdag heb ik de armband gekocht, het was toen iets minder zonnig en de irritatie verminderde al iets. Daarna hadden we twee iets mindere dagen waarbij alles gelukkig weer verdween.
Toen werd het weer echt heel zonnig en ben ik zelfs een middag lekker bij het zwembad geweest.
Woensdags noemde ik het nog op aan mijn man dat ik het vreemd vond dat ik geen zonneallergie kreeg. Nooit aan mijn armband gedacht.
Donderdags was de markt bij jullie en nog steeds ging er bij mij geen lichtje op. Toen we terug naar de camping fietsten zeg ik opeens tegen mijn man: Ik weet wel waarom ik geen last meer van mijn zonnenallergie heb.....want wat denk je van mijn armband!
Je mag mijn ervaring zeker op je website zetten, wie weet hoeveel mensen het nog kan helpen, want er is eigenlijk niets wat echt help bij zonneallergie.
Mijn armband heeft zijn eigen al dubbel en dwars verdient..."
 

Gesprek met mevr. L.: Vastzittende spieren.
Mevrouw L draagt sinds kort een hanger aan koord met koordslotje en heeft de volgende ervaring met de magneet sieraden:
L : “Ik heb vorige week donderdag mijn enkelbanden ingescheurd, balen en erg pijnlijk. 
Maar even een poosje kalm aan doen”

A: “…., je kunt proberen je magneethanger er tegen aan te houden als je toch moet zitten. Gewoon proberen!
L: “ga ik doen, net wat je zegt, ik kan het altijd proberen.
Ik heb eigenlijk al heel lang last van vast zittende spieren in mijn schouders en nek en gisteren viel het mij op dat die zere plekken allemaal verdwenen zijn! En daar ben ik erg blij mee!!”
A: “Ah, wat mooi is dat. En is het voor jou, mede door je hanger?”
L: “Dat moet haast wel, want sinds dat ik de sluiting heb (hangt natuurlijk ook mooi in mijn nek) zijn de klachten verdwenen
 
 
voorkant koord-sluiting                      achterkant met magneetje