Onderwerpen: 
Magneet Sieraden
Tips over de werking en gebruik
You-Tube
Magneet massage
Medische wetenschap
Magnetische sieraden en koper
 
Magneet sieraden van Energetix, A Wellness Jewel: 
Magneet sieraden zien er heel mooi uit. Ze zijn vervaardigd van roestvrijstaal en nikkelallergievrij.
De collectie is groot en zeer veelzijdig.  De sieraden zijn prachtig om te dragen voor mannen/vrouwen/kinderen én dieren.
Naast sieraden, is er een 'wellness-afdeling'. Ik informeer u graag verder tijdens een persoonlijk contact.
 
Tips over de werking en gebruik:
Het bewust gebruiken van magneetsieraden kunt u zien als magneet therapie.
Door de ervaringen van vele personen, lijkt de werking helend te zijn. Pijnen verzachten of verdwijnen zelf soms, nachtrust is dieper en meer ontspannen, energiepijl is hoger. Men voelt zich veelal letterlijk stabieler staan.
 
Heeft men een sieraad aangeschaft voor specifieke klachten, dan kan het voorkomen dat, in eerste instantie, het niet het beoogde resultaat geeft.  Toch adviseer ik, het sieraad te blijven dragen. Het is nl. niet vreemd, als er meer tijd nodig is om verandering ook daadwerkelijk op te merken.
Lees even verder:
  
>>Drinkt men inderdaad wel genoeg water? En met 'genoeg', bedoel ik, zo'n 1½ tot 2 liter per dag naast het normale vochtpatroon. Dit is echt nodig. De afvoer van afvalstoffen maakt, dat het lichaam een extra vochthoeveelheid nodig heeft. Meestal is dan de werking beter te herkennen.
>>Soms kan men zich wat ziek voelen. De ziekte geeft vaak aan, dat er iets in het lichaam aan het oplossen is. Dit uit zich dan in deze vorm. Blijft men het sieraad dragen, dan kan het zijn dat binnen een aantal dagen er werkelijk verbetering ervaren wordt. Dit komt wel vaker voor bij het voor het eerst gebruiken van natuurlijke producten.
>>Ook is het mogeljk, dat het lichaam dusdanig moet wennen aan het magneet-systeem, dat men er beter aan doet om het dragen rustig op te bouwen. Uurtje om - uurtje af - 2 uurtjes om - uurtje af - 3 uurtjes om - enz.  Ook kan: overdag om - 's nachts af, of andersom.
>>Altijd is beter, om het sieraad de 1ste nacht niet om te doen (gezien het water drinken).
Daarna kunt u het dragen, zoveel u wilt. 
 
Probeer uit, wat voor u het beste werkt. Ook de armband om de linker- én rechterarm bv. Of een halsketting met het magneetje op de nekwervel of op de borst of maag, en een hanger eraan.
Uit ervaring blijkt ook, dat in sommige situatie het verstandig is om bv. een armband én het magneethart erbij, te dragen.
 
Bij ontstekingsklachten wordt koper geadviseerd. Koper zit in een bepaald assortiment van de sieraden. Verder hieronder staat meer geschreven over koper.
 
Hebt u vragen, dan kunt u altijd contact met me opnemen.
                                                                      Andra
------------------------------------

You-Tube informatie > 
 
Energetix Bingen > Welcome to ...

------------------------------------
 
Magneet massage.               06-02-'14.
 
Kort geleden heb ik de Massage Workshop gedaan, gegeven door één van mijn voorgangers in de Energetix sieraden. Van ons Energetix team waren een aantal aanwezig.
Tot nu toe gebruikte ik alleen de massage'duim' met 2 masseerpunten, gewoon over de kleding en alleen de rug en nek. Deze magneet is trouwens ook heel goed bij drukpuntmassage en voetreflexologie te gebruiken.
Terug naar de Workshop:
Hierin heb ik geleerd, hoe te masseren met de magneetpebbles. Deze liggen als een bal in je hand. De massage gaat op de huid, waarbij ook olie gebruikt wordt. De technieken die ik bij intuitieve massage heb geleerd, kwamen hier terug. Het was erg fijn om  weer te doen, ontdekte ik. 
Dus: Wilt u zich graag eens echt ontspannen, deze massage is er zeer geschikt voor.

             
-------------------------------------
 
Medische wetenschap.
 
Bedplassen, kan een groot probleem en schaamte geven.
In Egypte is onderzoek gedaan naar werking van magneten bij bedplassen.
Zie deze link van RTL Nieuws 24 augustus 2015.

            ..................................
                  
Kent u ook het artikel uit het Dagblad van het Noorden van 25-10-'13 over de onderzoeken met de Magneetmuts? Deze zou helpen tegen depressie en pijnverzachtend werken. 

Bij deze de link.      
 
 
Deze artikelen maken, dat het steeds meer wetenschappelijk aangetoond wordt, dat magneten kunnen ondersteunen in de gezondheid.
Toch wel heel mooi! 
-------------------------------------   

Werking van de Neodymium magneten.
De sieraden hebben een sterkte van 1200 Gauss en een dieptewerking van ongeveer 8 cm, het magneethart daartegen heeft een sterkte van 2200 Gauss en een dieptewerking van ca. 12 cm. Door de magneetkracht kan de doorbloeding verbeteren en het zelf-genezend vermogen van het lichaam positief beïnvloedt worden. Afvalstoffen kunnen makkelijker worden afgevoerd en spanningen in spieren kunnen sneller afnemen.
Magneten geven energie af aan de rode bloedcellen, hierdoor wordt de opname van zuurstof, voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en medicijnen verbeterd.
Magneten kunnen pijn verminderend werken.
De combinatie magneten met koper werkt ontstekingsremmend.

Dromen:
Sommige mensen dromen intenser wanneer ze ’s nachts magnetische sieraden dragen. Er wordt gezegd dat dromen belangrijk zijn voor het verwerken van wat we gedurende de dag meemaken. Dromen reinigen de geest.
 
Gevoelens:
Door magnetische sieraden te dragen kunnen soms onderdrukte emoties en gevoelens aan de oppervlakte komen. De magnetische kracht regelt niet alleen lichaamsfuncties, maar daardoor heeft ook invloed op gedachten en gevoelens via andere energetische wegen.
Sommige mensen ervaren dikwijls al snel na het omdoen van een magnetisch sieraad een aangenaam warmtegevoel of een licht prikkelend gevoel in het hoofd of in de vingers en de handen. Dit is het gevolg van de verbeterde doorbloeding. De energiebalans verbetert hierdoor en de zelf-helende krachten van het lichaam worden versterkt.
De klachten kunnen, net als bij de homeopathie eerst kort verergeren. Afvalstoffen worden dan versterkt losgemaakt en kunnen niet snel genoeg worden afgevoerd. Hier helpt dan extra veel water drinken met een magneet staaf.
De tijd van dragen langzaam opvoeren tot het prettig voelt.

-------------------------------------
 
Magnetische sieraden en koper.
 
Cuprum (Cu) is de Latijnse term voor koper. Het metaal Cu beschermt het waterelement en draagt tegelijkertijd zijn trillingsinformatie over. Koper is het oudste metaal dat door de mens bewerkt en verwerkt werd. Het heeft steeds een waardevolle plaats gehad in onze wereld naast goud en zilver.
Koper is een belangrijke component van heel wat enzymen in ons lichaam en daardoor essentieel voor vele levensbelangrijke processen. Het spoorelement koper verhoogt de aanmaak van antilichamen in ons verdedigingssysteem. Het heeft een anti-ontstekingseffect, wat betekent dat het een bruikbare therapie is bij reumatische toestanden. Voortschrijdend geheugenverlies en verwarring zijn de meest opvallende symptomen van de ziekte van Alzheimer. Onderzoekers van de universiteit van Homburg en Berlijn hebben op “Alzheimer” muizen aangetoond dat koper de opstapeling van afzettingsstoffen in het brein, wat typisch is bij deze ziekte, vertraagt. Wetenschappers vermoeden dat koper ook het gezondheidsniveau van de mens kan verhogen. Zelfs al is het enkel mogelijk om de vooruitgang van de ziekte te vertragen of de ziekte preventief te behandelen, dan zou er toch veel vooruitgang gemaakt zijn.
 
Hoe wordt koper door het organisme opgenomen?
Mensen en dieren halen koper uit verschillende bronnen. Als een natuurlijk element komt koper voor in verschillende voedselsoorten en in het drinkwater. Het verteringssysteem neemt voldoende hoeveelheid op om gezond te blijven door middel van een doeltreffend absorptiesysteem, namelijk homeostase. Het teveel aan koper wordt uitgescheiden. Koper is van vitaal belang voor de groei, ontwikkeling en versteviging van de beenderen.
 
Hoe werken koperen sieraden? 

                                         
Hoe werkt koper:
In tegenstelling tot vele andere stoffen kan koper door de huid heen opgenomen worden. Het verhoogt de opname van ijzer door de hemoglobine in de rode bloedlichaampjes. Hemoglobine is noodzakelijk om te verzekeren dat voldoende zuurstof in de longen opgenomen wordt en dat het door de bloedvaten vervoerd kan worden tot in de kleinste haarvaten. Dit is de enige manier om te verzekeren dat de cellen van verschillende organen correct bevoorraad worden.
 
Nieuws over koper:  koper en ontstekingen 

Hoe werken de magneten:
Wanneer je koperen magneet sieraden draagt, stroomt het bloed en de rode bloedlichaampjes door het energieveld dat door de magneten opgewekt wordt. De magnetische kracht veroorzaakt een polarisatie en de neiging van bloedlichaampjes om aan elkaar te kleven wordt verminderd. Door de hoge snelheid van de bloedstroom is het bijvoorbeeld al voldoende om een magnetische armband om de pols te dragen om zo dit positief en holistisch effect te bereiken.
 
Wanneer men koperen magnetische sieraden draagt, kan huidverkleuring optreden. Dit is een natuurlijke reactie tussen de huid en het koper en de verkleuring kan gemakkelijk verwijderd worden door de huid te wassen met water en zeep. In uitzonderlijke gevallen kan er een allergische reactie optreden (rode vlekken) die snel weer verdwijnt wanneer de sieraden afgedaan worden.