Een mens volgt niet de juiste weg

doordat hij over veel geleerde zaken spreekt.
Ook al is een mens niet geleerd,
als hij het pad der waarheid volgt en
zijn werk naar behoren doet,
dan volgt hij de juiste weg.

Boeddhistische tekst 

 

Wie ben ik

 

Mijn naam is Andra Faber en ik woon in het Friese Appelscha. In 1992 kwam ik in aanraking met Reiki.

Tot dat moment was ik altijd overtuigd van mijn veilige leven. Weinig alleen durven, vertrouwend op anderen, onbewust zoekend naar iets wat invulling zou geven aan wat ik miste…. wat dat ook zou zijn.

Door fysieke klachten bij mijn opgroeiende dochter kwam ik in contact  met  iemand  ‘die iets met de handjes’ deed. Het werd Reiki genoemd.

Toen ik maar even de warmte van Reiki voelde via mijn schouders naar een punt van grote diepte, wist ik, dit is wat ik wil, wat ik zocht, zonder het te weten!

Zonder aarzelen gaf ik me op voor de cursus
Reiki 1, die twee weken later in een totaal vreemde plaats bij totaal vreemde mensen gehouden werd. Doch ik ging er op af, ik kon niet eens anders. Dat was voor mij het begin van een bewust leren zien, voelen en luisteren naar mezelf. Sinds 1996 ben ik Reiki-master. 

Ik werk met Reiki, Usui Shiki Ryoho,  een systeem van natuurlijk genezen via handoplegging. 
Vier jaren van intensief Reiki beoefenen zijn vooraf gegaan aan mijn master-inwijding. Het was een ontwikkelen en groeien naar een moment van besef, dat ik de master-inwijding mocht ontvangen,  als aanvulling op mijn doop 21 jaar daarvoor. Ook hier was het duidelijk:…..ik kon niet anders.  
 

Tot november 2006 heb ik in de ouderenzorg gewerkt. Ik vond altijd veel voldoening in mijn werk, om de ouderen onder ons te ondersteunen in hun dagelijkse leven. In gesprek te zijn over de door hen opgedane levenservaring, bracht mij begrip voor de levenshouding van deze groep mensen. Het uitvoeren van de lichamelijke zorgverlening werd in de loop der jaren steeds zwaarder door de veel grotere zorgvraag. Daarbij genomen kwam de steeds hogere werkdruk door o.a. bezuinigingen van hoger hand. Dit te samen maakte het, vooral lichamelijk, te zwaar om te blijven doen. Na zorgvuldige overweging ben ik, na ook een verhuizing,  gestopt met dit werk om mij te richten op een eigen Reiki praktijk, welke gestart is half 2007 in Drachten en nog steeds voortgezet wordt, nu in Appelscha.
Vanuit mijn nieuwe woonplaats, heb ik een aantal jaren toch weer met veel plezier gewerkt in de gezondheidszorg, en wel bij Chalcedoon, zorgbureau voor Thuiszorg met een Complementaire basis. 

Vanaf mei 2021 mag ik genieten van pensioen. Dit is eerst een bijzondere status van leven, mag ik wel zeggen. Nu, september '21, merk ik dat het begint te wennen. En eigenlijk ben ik best heel gelukkig met dit stadium in mijn leven. 
Reiki is altijd aanwezig geweest. Voor mij persoonlijk, en naar buiten toe. NU kan dat gewoon plaats vinden in de flow waarin dat voor mij mogelijk is. En ja, dat kon altijd al, doch het is anders voelbaar. Dankbaar met mijn bestaan zoals het nu is.

 

Ik ben aangesloten bij : 

  • de internationale organisatie The Reiki Alliance
  • en volg nog steeds workshops en cursussen voor mijn eigen ontwikkeling.

Op een bepaald moment is er nogal wat verandering gekomen in mijn leven. Verdriet en pijn heeft me doen inzien,  dat dat soms nodig is, om terug bij je Zelf te komen, bij je spontaniteit, je echte blijheid, je Kind-zijn terug krijgen. 

Om alles te accepteren wat in je zit, zijn zulke veranderingen uiteindelijk een zegen.
                   
Je kunt het niet oproepen, het gebeurt !  Je mag ernaar kijken, je mag het voelen, het beleven....
                                                                                                           
Daardoor krijg ik de mogelijkheid te ervaren wat het is om weer te mogen genieten van elk moment, ....niet gisteren....niet morgen....maar NU.
            

Van hieruit kan ik misschien iets voor jou betekenen.  Ik ben gelukkig,  ik voel de zon in mij!  

 

Reikizon !  

 

 

                                   logo.gif                Andra