Stof- en spinrag draden.

Ken je dat ook. Dat je opeens gaat schoonmaken, … en dan op plekken, waar je niet zo vaak komt. Is het heel erg smerig? Dat valt eigenlijk wel mee, denk je dan. En ineens wappert er allemaal stof/spinrag om je arm. Van die lange draden, die je eigenlijk niet zo ziet, behalve als je vanuit een bepaalde hoek kijkt. En aangezien die speciale hoek meestal niet in het loop- of kijkveld zit, kan het er al een aardig poosje zitten…..
Het wordt dus echt tijd, dit toch maar eens schoon te maken!
           

Zo kun je ook opeens in een situatie komen, waarin alles best goed lijkt te gaan. Je praat en verwondert je erover en ineens…. Ja hoor, die stofnesten…. Die lange draden van verbinding, … verbinding naar een stuk in het verleden, waar je eigenlijk niet meer naar wilt kijken. Liever denkt, dat dát allemaal opgeruimd is.
Nee dus, toch niet helemaal. Er is zo’n vaag vermoeden, dat daar nog iets ligt te doen, opgeruimd moet worden, schoon gemaakt kan worden. En je weet wat dat inhoudt. Tijd en aandacht er aan besteden, is het beste. Ontdekken waar het precies om gaat, het erkennen en liefdevol ontvangen….. Jaja…. Liefdevol ontvangen! 

Weet je, de angst om er naar toe te gaan, is vaak veel groter dan het ‘item’ zelf. De angst om de situatie nog eens te zien, de angst om die gevoelens nog weer eens te voelen, de angst om nog eens die beelden voor ogen te krijgen…. Het is niet fijn en dus wil je dat niet.
En ondertussen draag je het steeds met je mee, het laat je niet los.
Je kunt misschien leren het in een kastje te doen, en het deurtje dicht… Doch daarmee is het niet opgelost. Dat stuk, wat je nog steeds met je mee zeult, kan je in je dagelijkse leven aardig zwaar gaan vallen. Zonder dat je in de gaten hebt, hoe het komt. Waar komt het vandaan, dat alles je een beetje tegen lijkt te werken, je verdrietig of boos kunt zijn en moe bent. Het belemmert je om een écht vrij en gelukkig leven te leven.

Uit mijn eigen ervaring kan ik je zeggen, dat Reiki mij daarbij ook erg geholpen heeft. Dagelijkse zelfbehandeling, regelmatig laten behandelen, … het helpt zo in het bewust worden van wie ik ben, hoe ik reageer. Reiki leert me mijzelf te accepteren, met alles erop en eraan. Want weet je…. Dat hebben we allemaal in ons, ook al willen we dat liever niet weten. Alle kanten van het Mens-Zijn zit in ons allemaal!  Ook ík ben niet alleen lief en aardig, ík kan ook boos en vervelend zijn. En mijn ideeën zijn natuurlijk de allerbeste! Dus waag het niet daar …..
                              
Met Reiki heb ik anders leren kijken, anders leren horen, anders leren voelen. Het gaat voorbij het …’kortzichtige’…? Ik weet niet of dat het juiste woord is, doch het is anders. Met veel meer liefde, onvoorwaardelijk liefde. Het maakt, dat mijn stof/spinrag draden van verbinding, veel minder belastend zijn. En daardoor kan ik beter zien/horen/voelen bij mezelf. Daardoor heb ik ook mijn minder leuke kanten, liefdevol kunnen omarmen. Gewoon….door dat stuk aandacht te geven. Het laat zich zien, het mag erkent worden en in liefde omarmt worden.
             
Misschien wil jij dat ook… de stof/spinrag draden verbonden met het pijnlijke verleden, opruimen, schoon maken, …  jezelf omarmen in liefde.
Misschien wil jij ook en kan ik je helpen….  kan ik je Reiki leren…. Als je dat wilt.

Kijk in de agenda voor een cursusdatum en voel, of het jouw tijd is, om jouw eigen pakje te open en de stof/spinrag draden op te ruimen. Dan kun je weer leren helder te zien, te horen en te voelen.

Met een warm hart………….. Andra
 


Geraakt .....

           
Deze foto komt van Facebook Adorable Nature.

Ik zag deze foto met een filmpje voorbij komen, vond het heel bijzonder en begon reacties te lezen. 
Ik kom weer tot de ontdekking, dat ik dat eigenlijk niet moet doen. 

Wat is er toch in de mensheid dat er zoveel 'gescholden' wordt, beledigd en respectloos met andermans normen en waarden om gegaan wordt. Ik begrijp dat niet. Als je een religie van huis uit hebt mee gekregen, welke vorm dan ook, en je voelt je daar helemaal in thuis, wat heerlijk is dat voor je. Dat geldt immers voor iedereen. Ook als je zelf op latere leeftijd bewust hebt gekozen voor een andere vorm, prachtig.

Het gaat erom, denk ik, dat je je leven liefdevol, en voor jóu nuttig, zoals voor jóu de bedoeling is, in kunt vullen. Dat je 'je opdrachten' voor dit leven gaat vervullen.
Voor míj zijn deze 'opdrachten' in mijn ziel met mij mee gekomen in dit lichaam. Dit lichaam heb ik nodig om hier op aarde te kunnen zijn en mijn lessen via deze opdrachten te kunnen volbrengen.
Voor mij is het ook, dat ik uit het Licht ben gekomen en daar weer naar toe zal gaan. En ook is voor míj: dat Licht mag je ook God, Allah, de Bron, Boeddha, of welke benaming je ook hebt geleerd in je leven (afhankelijk van waar je bent opgegroeid of voor hebt gekozen), gebruiken hiervoor.... vanuit jòuw overtuiging of geloof.

Mijn huis van geboorte in dit leven op aarde, is bij een niet echt religieus ouderpaar geweest. Doch mijn lieve ouders hadden geen enkele moeite met mijn keuze als lagere school kind, om met katholieke en gereformeerde buurmeisjes mee naar de kerk te gaan. Daarnaast ging ik naar de Doopsgezinde Zondagsschool. De keuze om mij katholiek te laten dopen, was voor mij heel gewoon. Een logisch gevolg in mijn leven. Achteraf ook de bedoeling voor mij. Iets wat als vanzelf ging, zoals met meer van mijn keuzes.

Later kwam daar Reiki bij.
Mijn master-initiatie vond plaats op dezelfde dag als mijn doop, 21 jaar daarvoor. Het ging om de complete verbinding met, wat ik maar even 'Hier Boven' noem.  Een heel bijzondere, intense dag!
                       

Verrassend..... terwijl ik dit schrijf, word ik me bewust, dat dat dit jaar, 2017, ook 21 jaar geleden is.
En blijkbaar is de tijd rijp, om dit zo openbaar te vertellen. Ook al heb ik dit stukje wel al vaker verteld, ... Ja, in vertrouwde kringen.
 
Het zou zo mooi zijn, als we allemaal ons bewust zijn van de 'vele wegen die naar Rome leiden'. Haha, dit is wel een heel leuke beeldspraak na mijn verhaal over mijn doop.

Wat, als God...Allah...Het Licht...Boeddha... veel dichter bij is, dan het beeld wat ons gegeven is door onze voorouders...
Wat, als we allemaal een stukje van God...Allah...Het Licht...Boeddha, al in ons hebben....
Wat, als we alleen dát maar hoeven te erkennen...
Wat, als we alleen maar, met dat inzicht onszelf hoeven te accepteren zoals we zijn...
Wat, als we ontdekken, dat we al perfect zijn, zoals we zijn...

Laten we meer elkaar stimuleren om in Liefde en Licht ieders eigen weg te vinden en die te gaan. 
Elkaar waardevol vinden, gewoon zoals we zijn. Ieder van ons, ook ik, heeft naast de kwaliteiten die we mooi vinden, die andere, die we niet zo mooi vinden.
Doch, door elkaar met liefde en respect te behandelen,
anuit eerlijkheid  en vriendelijkheid, kunnen we die zogenoemde mooie kwaliteiten alleen maar versterken en de minder mooie accepteren.

Ik gun en wens je alle Liefde en Vreugde voor een goed leven.
          
                    
                                                                 Earn your living honestly …. Leef oprecht. 
Het 4e principe van de Reiki leefregels.       

Weet je, soms gaan er wat dingen door je hoofd. Dingen over , waarom gebeurd dit of dat, of waarom reageer ik zus of zo.  Dan ga je wat denken er over, een poosje zakt het wat weg en dan komt het weer terug…. Om tot de ontdekking te komen, dat je er dus blijkbaar toch een gevoel bij hebt, waarnaar je luistert.

Waar heb je het over, zal je je afvragen. Wel, al weer zo’n 2½ maand geleden heb ik, als een geschenk uit de hemel, naar de jaarlijkse conferentie van The Reiki Alliance, kunnen gaan. The Reiki Alliance is de internationale vereniging voor Reikimasters in Reiki Usui Shiki Ryoho, waar ik al vanaf het begin van mijn masterschap lid van ben. Een  ‘club’ van mensen met eenzelfde soort beoefening en beleving in Reiki, waardoor ze graag regelmatig contact met elkaar hebben en willen delen en groeien. Niet in persoonlijke omvang, maar op spiritueel gebied, hihi...
                 
Het was werkelijk een echt geschenk van een Russische collega voor een collega, die niet kon gaan om specifieke financiële redenen. De Russische collega had al gereserveerd en betaald, maanden van te voren. Doch een week van te voren, lukte het haar, om privé redenen niet, om te gaan. En toen mocht ik in haar plaats er naar toe. Op een prachtige plek in Bulgarije. De vlucht moest ik zelf betalen, natuurlijk. Maar verder was alles geregeld. Alles liep op rolletjes.
Dankbaar, voor dit prachtige geschenk, zomaar van een collega, die ik persoonlijk nog niet ken, ben ik erheen gevlogen en heb een heerlijke leerzame en ontspannen week gehad.

De terugreis:  Het werd een dag op het vliegveld in Sofia, aangezien ons vliegtuig door de bliksem was  ingeslagen en niet meer van de grond ging, zo het bleek.   Het werd ‘s avonds nieuwe vlucht boeken en naar het hotel. Dit hotel was allemaal prima geregeld, met diner en ontbijt en de volgende ochtend weer terug naar het vliegveld.
De vlucht ging via Istanboel naar Schiphol en koste 1 ½ x zoveel als mijn oorspronkelijke vlucht…. auch….  Beetje veel geld.  Maar ja, anders werd het pas 4 dagen later dat we konden vliegen en ik dacht geld terug te krijgen van de 1e vliegmaatschappij en/of mijn goede reisverzekering.

Eenmaal weer thuis, declaraties ingevuld en contact met de vliegmaatschappij gehad. Alles zou in orde komen.
Van de Reisverzekering kreeg ik binnen 6 dagen bericht, dat ik al mijn geld van de alsnog geboekte, veel duurdere vlucht + de extra gemaakte onkosten terug zou krijgen. Diezelfde dag stond het al op mijn rekening zelfs. Zo super!
Bij de 1e vliegmaatschappij ging er iets niet helemaal goed. En na korte tijd ontdekte ik, dat ik er nog maar amper aan dacht. Hoezo eigenlijk niet, vroeg ik mij af. Ik kan de maatschappij erop aanspreken dat ik mijn geld nog niet terug heb gekregen, terwijl dat zou gebeuren….
               
Hmmmm, en hier klopte er iets niet voor mij. En het bleef er dus bij en zo af en toe kwam het in mijn gedachten, en was het weer weg. Totdat ik er eens goed over na ging denken, alles op een rijtje zette.
Mijn onverwachte geschenk, de vluchten reserveren, heen en weer terug…..     Hoe had ik in vredesnaam anders thuis willen komen dan te vliegen? Ik moest in elk geval een vlucht hebben en die moet je nu eenmaal betalen. Dat de bewuste vlucht niet ging was onmacht. Dat het een veel duurdere vlucht werd was ook onmacht. Deze heb ik vergoed gekregen, dus …klaar!

Nu kan ik natuurlijke het onderste uit de kan halen, en erop staan om het geld voor de niet gevlogen vlucht ook terug te krijgen….en misschien zal dat ook nog kunnen lukken… Maar, weet je……
Dát voelt dus helemaal niet goed. Ik moet toch terug naar huis? Dus vliegen moet ik, hoe dan ook.
Earn your living honestly – Leef oprecht.  Het 4e principe van de Reiki leefregels.
 
Goed om je gedachten eens over te laten gaan, aangezien het systeem van recht op vele vlakken geplaatst kan worden.
Hoe is dat voor jou, als je er over nadenkt vanuit je hart?

                  ..... In Licht en Liefde.....
                                                        Dag lief mens,

 

Wat ben ik blij. De koffer staat gepakt, de tas is gevuld.... morgen (zondag 30 april) ga ik op reis!

Velen van jullie weten, dat ik voorheen bijna elk jaar naar de jaarlijkse  Conferentie van The Reiki Alliance ging. Dat is een paar jaar niet aan de orde geweest en ook dit jaar dacht ik, dat het over zou gaan. 

En toen ineens... vorig weekend, kreeg ik een telefoontje:

"Andra, er is iemand, die naar de Conferentie zou. Alles betaald heeft en nu, door privé omstandigheden, niet kan gaan. Zij wil graag, dat iemand anders voor haar gaat en hoeft haar geld niet terug. Zij wil graag, dat iemand gaat, die heel graag wil en door de financiën niet kan. Nu dacht ik direct aan jou. Wil jij heen?  Je hoeft alleen je vliegticket maar te boeken. Het is by-the-way een mastercollega uit Rusland, hoor. "   ......

              

Wat dan door je heen gaat, is onbeschrijvelijk. Het is stil in me, en emoties gaan tegelijk tekeer. Wat kan ik hier nu op zeggen? 

En allerlei tegenwerpingen komen even op. Van 'maar ik moet werken', 'ik ben net bijna 8 weken in de ziektewet geweest', 'dat kan toch helemaal niet', ...en.....en... 

Maar oh, wat zou ik dat graag doen. Eerst moet ik mijn baas vragen of ik vrij kan krijgen op zo'n korte termijn....

 

Na een spannend weekend, was het maandag eind middag duidelijk: ik kan gaan!  En nu de reis boeken, en alles verder regelen. Wat moet mee, is mijn pas nog geldig, eerst nog veel werken deze week en Koningsdag op de markt staan. 

Vrijdagmiddag nog het één en ander afronden voor A Wellness Jewel, mijn Energetix bedrijfje, en dan alles loslaten en voorbereiden op de reis en de komende week.

 

             

 

Waarom is dat toch zo belangrijk voor me. Wat heeft die club nou eigenlijk te bieden? 

Het is een gevoel, een gevoel van éénheid, verbondenheid, ja...ook ...er bij willen horen en toch mezelf kunnen zijn.

Want dat is echt zo, ik kan daar puur mezelf zijn. En ik weet, dat ik dat overal kan zijn, zolang ik mij goed in mijn lijf en geest voel. En dat er velen om me heen zijn, waar dat mogelijk is en waar ik dat ook ben.

En toch... die club van mensen, die samen zijn gegroeid, die samen aan het ontdekken zijn, die samen zoveel kracht geven-ontvangen-brengen.... ik hou van ze, onvoorwaardelijk. En zij van mij, dat heb ik nú wel weer ervaren, naast dat ik dat al wist. 

 

Het jaren delen van Reiki, in elkaars nabijheid én op afstand, maakt, dat ik mij erg verheug om onze ontmoetingen de komende week in Bulgarije. 

Dagelijks Reiki behandelingen uitwisselen samen, is een belangrijk onderdeel van deze week. Elkaar voeden en ondersteunen waar nodig en mogelijk is. Het is ook voor ons een moment van scholing en leren, transformeren en 'herpakken'.

 

Daarnaast komen er de 'zakelijke dingen' als jaarvergadering, financieel verslag en verslagen van allerlei commissies, aan de orde. Want we zijn ook gewoon een vereniging die moet voldoen aan 'eisen'. en wat te zeggen van: "Wat ter tafel komt'   Altijd weer verrassend :)

 

We zijn tenslotte internationaal en dat houdt in, dat alle culturen wereldwijd, vertegend kunnen zijn op een respect- en liefdevolle manier.  Hierin is alles aanwezig en alles kan worden uitgesproken. We hebben oor en oog voor elkaar, ons hart staat open...  Is dat niet, wat in de wereld ook zo gewenst is?

 

Misschien is dat het wel, wat mij verbindt met deze 'club'.

En morgen zien we elkaar weer.... de energie is sterk voelbaar!

                    

Zondag 7 mei, laat in de avond, kom ik terug. Jan komt me van het vliegveld halen. Dank je, lieverd, dat je ook zo blij bent voor en met mij. En ik met jou :) 

 

Jullie horen later weer van mij. Kijk je wel eens op Facebook Praktijk Reikizon ? Ik vind het ook fijn, als je de pagina wilt liken. :) 

Ik kan proberen enige foto's te plaatsen van de week!

 

In Licht en Liefde,

Andra