Reiki

Enige ervaringen met Reiki

Zere voeten ... en ... Verwonderen
"Vanochtend een bijzondere reiki behandeling mogen ontvangen bij Praktijk Reikizon in Appelscha. Net als andere keren lag ik er helemaal klaar voor een mijn lieve vriendin en reiki master staat aan het hoofdeind, als ze plots zegt"ik begin bij je voeten.
Ze begint en een vreemde tinteling trekt door mijn benen en mijn voeten voelen doof en beetje gevoelloos aan....ik dacht ik vraag het toch. "Waarom begin je vandaag bij mijn voeten?
Geen idee....zegt ze,dat was een ingeving.
Ik vond het zo bijzonder om dat ik al een paar dagen zulke zere voeten heb dat ik op mijn sloffen loop omdat de schoenen knellen.
Hoe lang blijf je bij mijn voeten zeg ik na bijna 20 min.geen idee zegt ze tot dat het gevoel veranderd.
Mijn vriendin zegt nog dat een behandeling en massage met do-terra olie ook wel een goed idee was geweest....even later vraag ik of ze nu mijn voeten masseert? Maar ze zegt dat ze de handen gewoon nog steeds onder mijn voeten heeft.maar ik voel toch echt een massage...onder mijn voet...boven op mijn wreef en mijn tenen één voor één....dus ik kijk op maar inderdaad...geen massage....even later kijk ik weer want ik voel het echt...maar nee hoor nog steeds liggen haar handen stil onder mijn voeten.... raar....
Na bijna drie kwartier veranderd het gevoel in mijn voeten....en tinteling vanuit mijn armen en bovenbenen trekt naar beneden...door mijn voren en het onrustige dove gevoel lijkt weg te trekken....ik voel nu duidelijk hoe ze haar handen om mijn hielen heeft...ik denk ik zeg niks....eens kijken of ze nu dan ook stopt met mijn voeten.....en ja hoor....ze strijkt over mijn benen en voeten...en gaat omhoog en verder met het hoofd....ik geniet verder van het heerlijke gevoel wat door mijn heen gaat...de warmte die van haar handen lijkt te stralen en blijf maar gapen....ik kom tot rust
Als we even later en bakje koffie drinken vertel ik het haar.....ik geloof zo in wat reiki voor je kan doen maar deze ervaring was voor mij een bewijs... Ik prijs me gelukkig.....wat zou reiki nog met voor mee kunnen doen....?
EN....
Ik heb vandaag de hele dag mijn schoenen aangehad zonder pijn....."
                van Marjan Bredewout, nov. 2015

Dank je voor je reactie !  :)
                   Andra.

 
Reiki naar een overledene.
--Het is al jaren geleden, dat ik voor het eerst de behoefte voelde om iemand, die net was overleden, Reiki te sturen. Ik wist, dat je dat met de symboliek van Reiki 2 kon doen.
De eerste vraag die ik mij stelde, was:  Waarom wil je dat eigenlijk. 
Direkt wist ik ook het antwoord: Het was om de ander een goede overgang te wensen, zonder 'opstakels' van hier..... hmmmm.... wat deed mij denken dat die er zouden zijn? 
Wel gunde ik de overledene iets 'goeds'...verlichting en verlossing van zijn lijfelijke lasten en geestelijke zorgen.
Waar ik achter kwam tijdens dit Reiki sturen, was dat ik zelf afscheid te wilde nemen van deze persoon. En hierdoor eigenlijk los te komen van diegene, die niet meer in ons midden was in lijf en leden.
Deze persoon was in rust heengegaan en kon begeleid worden met Reiki.
Door vaker overledenen Reiki te sturen, merk ik dat ook hier elke behandeling op zichzelf staat. Bij iemand die langdurig ziek is geweest, ervaar ik het anders dan bij iemand die rustig is in geslapen of iemand die het leven niet meer aankan en zelf stopt. 
Besef altijd, waarom je Reiki wilt sturen en als je het doet, doe het met liefde.

 
Heupoperatie.
 --Op een dag kreeg ik telefoon van een vriend. Zijn moeder had  2 heupoperaties gehad en ‘was op’. Het steeds dragen van pijn, oefenen bij fysiotherapie e.d. maakte, dat er geen energie meer was voor verder herstel. Of ik bereid was te komen ondersteunen in Reiki behandelingen.
Ik ben naar mevrouw gegaan en heb haar behandeld in de stoel, dit omdat mevrouw dat liever had dan op een bed. Het werden behandelingen van 3 kwartier en het voelde heel erg goed voor deze mevrouw. Na de 1ste week ging mevrouw weer meer lopen met de stokken en voelde zich al wat beter. In de 2de week werd ook duidelijk haar humeur weer beter en ze voelde zich nog krachtiger, om weer meer kleine dingen in huis te gaan doen.  Na de 3de behandeling ging het zo goed, dat ze weer een afspraak met de fysiotherapeut maakte en verder haar mogelijkheden voor herstel volledig op kon pakken. Ze vroeg of het erg was dat ik niet meer hoefde te komen! Ik vond alleen maar prachtig om te zien, hoe snel ze zich herstelde!
In de weken daarna, ging het erg goed. Ik zag mevrouw in korte tijd met de stokken buiten lopen, toen met één stok en al snel zonder stok, maar wat erg leuk was….met een vrolijk gezicht.
 
 
Reiki bij heftige emotie.
 --Mevrouw  kwam langs voor een behandeling. Ze voelde zich steeds erg verdrietig, moest veel huilen. Haar man was al enige jaren daarvoor overleden en ze kon maar niet aan de nieuwe situatie wennen.
Bij de 1ste behandeling kwam veel verdriet los. Gevoelens over gemis, verzorgd willen worden, pijn door afscheid, angst voor het alleen zijn……alles kwam even aan de orde.
Mevrouw voelde zich na de behandeling moe, maar ook veel ‘ruimer’. Er volgden nog een aantal behandelingen. Het ging weer goed met mevrouw, ze kon haar leven weer oppakken.
 
  
Reiki na ziekte.
--Een jonge vrouw kwam voor een serie behandelingen. Ze had een erg zware tijd achter de rug door een ernstige ziekte van haar man. Een voor haar slopende periode. Alles was nu goed met hem. Nu was het haar tijd om bij te komen.
Bij de 1ste behandeling was het voor haar al duidelijk, ze wilde zelf ook Reiki leren. Er volgde nog een 2de behandeling en het weekend daarop deed ze mee met de cursus Reiki 1.
Het heeft haar erg goed gedaan. Door zichzelf veel Reiki te geven op momenten-van-willen-eten, heeft ze haar eetgedrag  bv. kunnen veranderen, en daardoor haar gewicht.
Haar veranderde gedachten over haar eigen leven, maakt dat ze gelukkiger is met zichzelf. En dus ook naar anderen…
 
 
Reiki bij een bevalling.
--Met een groep Reiki 2 ingewijden  hebben we ook een aantal behandelingen gestuurd naar mensen die hierom hebben gevraagd.
Dat was bv. naar een vrouw, zelf  Reiki 2 ingewijd, die met een moeilijke bevalling bezig was, hals over kop naar het ziekenhuis moest e.d.
Die bewuste avond was er een oefenavond en met de hele groep hebben we Reiki gestuurd. Later kregen we bericht, dat de bevalling een stuk makkelijker en vlotter is verlopen en er een prachtige dochter is geboren.
De jonge moeder kwam ook goed en snel weer op de been na de bevalling. Ze kon vanaf dat moment ook weer zichzelf en haar kleine meid Reiki geven om goed te herstellen.