Reiki

Geschiedenis

 

Momenteel zijn er vele ontdekkingen, en dus aanvullingen, op het verhaal van Reiki. 
Voor mij is vooral van belang, dat tijdens het vertellen van het verhaal, je hart geraakt wordt door de kracht van de Reiki-energie.
Dan kun je al voelen, wat Reiki kan doen in/voor je.

Het is dan ook niet mijn bedoeling het gehele verhaal hier op te schrijven. 

Doch, het zou respectloos zijn, als ik het volgende niet vermeld.

 

De Japanse Mikao Usui is de grondlegger van Reiki.

De basis van zijn ontdekking van genezen via handoplegging is verder ontwikkeld via één van zijn opvolgers,  Chujiro Hayashi, die in zijn Reiki-hospitaal vele leringen heeft gehad. 
De door hem aangewezen opvolgster mevrouw Hawayo Takata, heeft Reiki naar het westerse Amerika gebracht. In 1980 kwam Phyllis Lei Furumoto als Grand-master, door mevrouw Takata naar voren geschoven. Via Phyllis, is Reiki, Usui Shiki Ryoho, verspreid over de hele wereld. Daarnaast vormde zij vormde met Paul Mitchell, ook een master van mevrouw Takata, het OGM (Office of the Grand-master). 

Eind maart 2019 is Phyllis overgegaan. 2 Week daarvoor, kon ze met een groepje getuigen, vanuit de energie, Johannes Reindl als haar opvolger als Lineage Bearer Usui Shiki Ryoho aanwijzen. En Johannes nam de taak op zich! 

 

Via deze lijn in Masterschap, is Reiki uitgegroeid tot het systeem, dat ik beoefen en uitdraag in mijn cursussen van Reiki-overdracht.

 

    Mikao Usui           
  Chujiro Hayashi

 

 Hawayo Takata        
  Phyllis Furomoto