Reiki

Ervaringen kinderen en Reiki.

  

--Daar wordt je toch blij van.... een jongetje van 4 jaar is ziek omdat het wordt gepest op school!!!

Is meestal 's middags thuis en ligt op de bank, wil alleen maar tv kijken, slaapt erg slecht, eet niet goed.

 2x Reiki gehad, een beschermengeltje boven zijn bed en een 'afsluitversje'...maken, dat het manneke weer eet, slaapt, speelt en zich gewoon alleen richt op zijn echte vriendjes en niet meer bezig is met de pestkoppen (van 5 en 6 jaar). Hij is niet meer gepest en kiest zijn eigen weg. ... Nu wil hij graag komen spelen en logeren....en ik mag op zijn verjaardag komen volgend jaar... :))   (juni '12)

 

 

--Het was 3 weken nadat ik de cursus Reiki 1 had gedaan. Mijn zoon, toen 12 jaar, had een weekend judokamp gehad en kwam met verbrandingsplekken thuis. Hij had kokend water over zijn arm en been gekregen. Dit was keurig behandeld door de dienstdoende arts aldaar en mijn zoon moest een paar dagen later ook thuis weer naar de arts.
Zondagsavonds kwam hij thuis van het kampgebeuren en ik heb Reiki gegeven, vlak boven de verbrande plekken. Wel een beetje aarzelend, het was nog zo nieuw allemaal. 
De 2 dagen daarna heb ik de behandelingen een aantal keren herhaald. Voor mijn zoon voelde het prima en hij was ook erg nieuwsgierig hoe het zou gaan.
’s Woensdags is hij bij de arts geweest. Het zag er zo mooi uit, dat deze er verbaasd over was.
Wie had deze wonden wel niet behandeld?
Mijn zoon heeft totaal geen vervelende plekken over gehouden van die verbranding. Enne…tja…ik was best wel een beetje trots!

 
--Mijn kleinzoon is een erg gevoelig kereltje. Hooggevoelig wordt dat genoemd.
Vanaf zijn geboorte heeft hij al veel gehuild, waardoor zijn mamma al dacht, dat hij te veel van de wereld oppikt.
Gelukkig zijn de ouders op de hoogte met hooggevoeligheid en proberen dit zo goed mogelijk te begeleiden. Ook in het wegsturen van datgene om hem heen, waar hij last van had.
Het is ook nodig om hem alles te vertellen wat er gaande is om hem heen, zodat hij niet zomaar ergens ‘in gegooid’ wordt. Dat maakt hem namelijk erg van streek.
Er zijn al aardig wat avonden geweest, waarin het manneke erg onrustig was en niet kon slapen,… veel moest huilen dus ook. Mijn dochter gaf dan (gelukkig) een seintje: wil je even Reiki sturen?
Tijdens of vlak na de behandeling werd/wordt hij dan rustiger en viel/valt in slaap.
Hij is ondertussen een flinke peuter, die steeds beter leert zich te handhaven, daar waar hij is. Het is ook nodig, dat hij dat leert. Doch zijn gevoeligheid zal blijven en misschien kan met Reiki en zijn eigen vermogen dat in goede banen geleid worden.
 
--Een jongetje, bijna 2 jaar, was in een tuincentrum gevallen, tegen de hoek van een stelling aan.
Resultaat was: open wondje op het jukbeen en veel bloed en tranen. De moeder heeft onderweg naar de arts Reiki gegeven op het wangetje, terwijl ze een doek tegen de wond aanhield.
Bij de arts gekomen, viel het gelukkig mee. Wel was het nodig om de wond te lijmen. Een dag later was het los gegaan en moest er toch met vlindertjes en een pleister iets gedaan worden.
Moeder gaf regelmatig Reiki op het gezichtje van het kind.
Na 5 dagen mocht alles eraf en het zag er heel mooi uit. Op één dag beetje blauw onder het oogje na, waren er geen blauwe of erg dikke plekken geweest. En…hij had geen pijn meer gehad.