Reiki

Poezen en Reiki

 

We waren aan het verbouwen voor de verhuizinig en onze poes (ruim 1 jaar jong), Engel genaamd, was al goed in en bij huis gewend.
Ze had het naar haar zin en kwam altijd direct naar ons toe als we haar binnen riepen.
 
Die bewuste dag niet en we bleven langer roepen en wachten. Gelukkig maar, want de poes lag uiteindelijk toch achter het huis en het was niet goed met haar.
Ze bloedde bij de schouder en haar rechter voorpootje lag er helemaal niet goed bij. Het was verbazend dat ze nog zover was gekomen!
 
De dierenarts constateerde na goed onderzoek, dat haar pootje verbrijzeld was.
Er waren verschillende mogelijkheden, maar wij kozen voor operatie, waarbij een pennetje in haar pootje gezet werd om het bot aan te laten groeien. Een behoorlijke ingreep met veel rust na afloop.
Een niet prikkelende ruimte moest gecreëerd worden, want ze mocht absoluut niet springen of iets dergelijks.
 
Het mislukte, er brak nog een botje en ze moest nogmaals een operatie ondergaan. Nu kwam er een flinke ‘spalk’ aan de buitenant bij, bevestigd met iets wat op ‘spijkers’ leek.
Een zielig hoopje poes, die niets mocht en kon voorlopig.
 
In deze hele periode hebben we haar elke dag veel Reiki gegeven, ook de dagen dat ze in het dierenziekenhuis lag. Ze werd er rustig van en de wond heelde erg goed.
In onze ogen heeft ze psychisch de hele toestand ook heel goed doorstaan.
De dierenarts vertelde ons, dat onze poes Engel heel goed door het helingsproces was gekomen. De arts had gezien dat we haar Reiki gaven en hoe goed Engel daarop reageerde.
Het bracht verwondering.
 
Wij zijn erg blij dat onze Engel, nu 3 jaar, alleen maar kreupel is. Ze klimt en springt als de beste en is gelukkig nog steeds heel speels. Ook komt ze elke dag Reiki vragen, lekker liggend op schoot en vooral op haar kopje. Ze let wel beter op bij de straat!


Ondertussen ...